Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:12:10 GMT

مشهد|سفر هر گردشگر خارجی به مشهد معادل ورود ۳۰ بشکه نفت

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۲۶۷۰۷

مشهد|سفر هر گردشگر خارجی به مشهد معادل ورود ۳۰ بشکه نفت

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی معتقد است ورود هر گردشگر خارجی به مشهد معادل ورود ۳۰ بشکه نفت به این شهر است. ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، صنعت گردشگری به عنوان یکی از متنوع‌ترین و بزرگترین صنایع رو به گسترش در دنیا امروزه به مهمترین منبع درآمد و ایجاد فرصت‌های شغلی در بسیاری کشورهای رو به توسعه تبدیل شده تا آن‌جا که از این صنعت به عنوان موتور توسعه یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت گردشگری از جهات گوناگونی مانند اقتصادی، اجتماعی روز به روز بیشتر مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته و دیگر کم کم به یکی از پایه‌های اصلی درآمدزایی کشورها و اقتصاد تبدیل شده است؛ این صنعت با ایجاد بالاترین میزان ارزش افزوده به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند سایر فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار دهد و پس از نفت و صنعت خودرو سازی در رده سوم صنایع پول ساز جهان قرار گرفته است.

گردشگری سومین صنعت پول‌ساز دنیا

صنعت گردشگری را باید از دو جهت مهم دانست: نخست سبب آشنایی ملت‌ها با دیگر فرهنگ‌ها، نژادها، اقوام، سرزمین‌ها، گویش‌ها و... و دیگر اینکه به عنوان منبعی پایدار در جهت تامین درآمد ارز محسوب می‌شود. از این رو کشورهای مختلف  با بهره‌گیری از امکانات مختلف، درصدد فعال سازی ظرفیت‌های مختلف و در پی آن جلب گردشگران دیگر کشورها بر آمده‌اند.

در ایران نیز به مانند دیگر کشورهای رو به رشد که مدت‌های مدیدی بر پایه اقتصاد نفتی بوده است این صنعت امروزه به یکی از مراکز توجه دولتمردان تبدیل شده است. براساس سازمان جهانی گردشگری در سال‌های 2012 تا 2015، نرخ رشد گردشگران خارجی در ایران 37 درصد بوده و تعداد گردشگران از 3 میلیون و 830 هزار نفر در سال 2012، به 5 میلیون و 237 هزار نفر در سال 2015 رسیده است. هر چند این آمار به بیش از برجام مربوط می‌شود.

هرچند هنوز آمار دقیقی از تعداد گردشگران خارجی وارد شده به ایران در سال 2016 منتشر نشده اما به نظر بسیاری کارشناسان در این حوزه شاهد افزایش سفرهای گردشگری به ایران خواهد بود.

مشهد قطب گردشگری زیارت

در این میان کلان شهرمشهد به عنوان دومین شهر بزرگ ایران و قطب گردشگری زیارت مقصد بسیاری از مسلمانان دنیا به ویژه گردشگران مسلمان خاورمیانه و کشورهای عرب زبان بوده است.

محمد قانعی؛ رئیس اتحادیه هتل‌داران مشهد در پاسخ به سئوالی درباره میزان اشغال هتل‌ها و مراکز اقامتی در مشهد توسط گردشگران خارجی معتقد است: در طول سال‌های اخیر همیشه چیزی حدود 15 تا 20 درصد از هتل‌های ما در مشهد توسط گردشگران عرب زبان اشغال بوده است. 

قانعی افزود: آمارهای بین‌المللی درآمد ارزی حاصل از ورود یک گردشگر را به شهر مشهد چیزی در حدود 1500 دلار  تخمین  زده است. حالا اگر میانگین این اقامت افزایش یابد مسلماً این عدد نیز افزایش خواهد یافت. این درآمد شامل سود حاصل از هزینه هتل؛ خرید سوغات و دیگر هزینه‌های انجام شده توسط گردشگران خارجی است که معادل چیزی حدود 30 بشکه نفت است.

وی ادامه می‌دهد: در ضمن این که هر چه بتوانیم مدت اقامت گردشگران را در مشهد با ترفندهای خاص افزایش دهیم، این عدد مسلماً افزایش خواهد یافت. گردشگران عرب زبان در مشهد بیشترین طول اقامت تا یک ماه داشتند. در کنار این موضوع در طول  اقامت هر گردشگر در مشهد، حدود شش شغل ایجاد می‌شود که در حوزه اشتغال زایی آمار درخور توجه است.

رئیس اتحادیه هتل‌داران مشهد با اشاره به زمان‌های حضور گردشگران در مشهد اظهار داشت: در ایام "کریسمس" گردشگری به مشهد نمی‌آید. در طول تعطیلات نوروز هم به دلیل شلوغی مشهد، تورها و آژانس‌ها تمایلی به ارائه خدمات به گردشگران خارجی ندارند. در فصل بهار اما گردشگران اروپایی سفرهای گروهی خود را آغاز می‌کنند. به عنوان مثال تا امروز دو قطار گردشگری اروپایی‌ها به مشهد وارد شده است. از اواخر اردیبهشت و تابستان نیز گردشگران عرب زبان مانند بحرین، امارات و قطر تا اواخر تابستان به مشهد سفر می‌کنند.

چشم‌انداز امسال حاکی از روند رو به افزایش ورود گردشگر به ایران به ویژه مشهد است. امیدواریم رقم به همان 15 تا 20 درصد اقامت هتل‌ها و مراکز اقامتی مشهد برسد و ما دوباره شاهد رونق بازار گردشگری در مشهد که اتفاقاً پتانسیل خوبی هم دارد شود.

قانعی در جواب این سوال که ما در مشهد چیزی به نام "هاستل" نداریم؛ اظهار داشت: اتفاقاً در مشهد ما متنوع ترین مراکز اقامتی ایران را دارا هستیم. از حسینیه و مساجد به عنوان محل خواب رایگان حساب کنید تا هتل‌های پنج ستاره. حالا در کنار این‌ها مرکزهای اقامتی مانند زائرشهر هم هستند. هتل آپارتمان‌ها، خانه‌های اجاره‌ای مجاز و غیرمجاز و نیز مراکز اقامتی بوم گردی را هم به این مجموعه باید افزود.

در کجای ایران می‌توانید با حدود 25 هزار تومن روزانه امکانات فول برد شامل محل اقامت و صبحانه و ناهار دریافت کنید؟ این یعنی کمتر از 5 دلار در روز. گردشگران خارجی در خواب شب هم نمی‌بینند با این هزینه بتوانند جایی اقامت با غذا داشته باشند. به عبارتی باید گفت مشهد بهشت گردشگران خارجی است. حساب کنید یک گردشگر کویتی برای اقامت در مشهد روزی همان یک دینار را خرج خواهد کرد. مسلما ارزانی برای این گردشگران چیزی فراتر از تصور است.

ضعف زیرساخت‌ها

به گزارش تسنیم، یکی از موضوعاتی که شاید بارها توسط کارشناسان حوزه گردشگری به آن اشاره شده است، ضعف تبلیغات در معرفی امکانات و خدمات گردشگری ایران به ویژه مشهد است. شما در سایت‌های معروف گردشگری حتی اثر و نشانی از هتل‌های پنج ستاره مشهد هم نمی‌بینید. اگر هم باشند به صورت تک و توک و آن هم با اطلاعات ناقص.

بسیاری از این مجموعه‌ها درگاه اینترنتی چند زبانه ندارند و یا امکان تماس با اپراتور انگلیسی زبان یا رزرو و  پیش پرداخت اینترنتی را دارا نیستند. این‌ها در کنار عدم وجود زیرساخت‌های شهری مانند تابلوهای دو زبانه، نقشه‌های دو زبانه، راهنماها و یا رانندگان تاکسی مسلط به زبان عربی یا انگلیسی همگی می‌توانند نقاط ضعفی باشند که مشهد را از جایگاه اصلی خود در گردشگری دور نگه دارند.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۶۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد

به گزارش قدس خراسان،  اصغر بلوکیان در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) در حسینیه هراتی های این شهر اظهار کرد: حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: این طور نمی شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: هیچ کس حاضر نیست در غربت بماند البته بازگشت به شرطی است که زمینه زندگی آبرومندانه و امن در افغانستان فراهم باشد و این توقع از حاکمیت کنونی افغانستان زیاد نیست چرا که مردم افغانستان قانع و کم توقعند و اصلا زندگی مصرفی ندارند.

بلوکیان گفت: مساله دیگر این است که چرا سازمان ملل جلوی فجایع افغانستان را قبل از وقوع نمی‌گیرد چون گاهی خود همین نهادهای بین المللی ایجاد کننده بدبختی‌های افغانستان هستند و بعد از وقوع این اتفاقات یک ریال، یک ریال می‌خواهند به رفع مشکل کمک کنند!

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: واقعیت این است که ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرزها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

بلوکیان گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران نیز اشاره و اضافه کرد: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

وی ادامه داد: الان سطح علم، سواد و حرفه آموزی مهاجران افغانستانی مقیم ایران بالاست و قابل مقایسه با مثلا دهه ۶۰ نیست لذا باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

بلوکیان گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشورها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشورها فراخوان می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • بررسی شرایط تیروکمان برای ورود به المپیک/ رکورد خوب، شرایط سخت
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند