Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@13:15:02 GMT

چرا وضع هتل‌های مشهد خوب نیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۰۲۱۸۰

چرا وضع هتل‌های مشهد خوب نیست؟

  فرارو- سایت شفقنا در گزارشی از احتمال ورشکستگی چند هتل لوکس در مشهد خبر داده است. این سایت علت ورشکستگی این هتل‌ها را کاهش قابل تامل زائران عرب "شیعه" دانست.
به گزارش فرارو، مشهد از مهمترین شهر‌های مذهبی جهان اسلام به‌شمار می‌رود که سالانه گردشگران زیادی از سراسر دنیا و به‌ویژه کشور‌های مسلمان‌نشین به این شهر سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابر گزارش شفقنا عربستان با تحت فشار گذاشتن شیعیان در کشور‌هایی همچون کویت، بحرین، امارات و … تهدید کرده است در صورت انجام سفر به ایران اجازه حضور در حج تمتع به آن‌ها داده نخواهد شد؛ لذا بسیاری از شیعیان با وجود کارشکنی‌های عربستان قادر به سفر به ایران در قیاس با سال‌های گذشته نیستند.
اما مسئول فروش یکی از هتل‌های لوکس مشهد در گفتگو با فرارو کم شدن زائران عرب را مختص شیعیان نمی‌داند. به گفته او کلا مسافران عرب کم شده‌اند. شیعیان در حال حاضر با ویزا‌های کاغذی وارد فرودگاه و هتل‌های مشهد می‌شوند و آن چنان فشاری از طرف عربستان وجود ندارد. بیشتر بخوانید: آیا امکانات داخل کشور پاسخگوی گردشگران خواهد بود؟
علت کاهش مسافران عرب چیست؟
دی ماه ۹۴ دولت عربستان شیخ نمر روحانی شیعه مخالف دولت را اعدام کرد. این اقدام عربستان با اعتراض مقامات کشورمان مواجه شد.
پس از پخش خبر اعدام شیخ نمر برخی معترضان در مشهد، به ساختمان کنسولگری عربستان حمله کرده و به ساختمان کنسولگری عربستان موادی آتش‌زا پرتاب کردند. در تهران هم تعدادی از تجمع کنندگان وارد ساختمان سفارت شده و قسمتی از بنای داخلی سفارت را به آتش کشیدند.   حمله به سفارت عربستان در تهران
پس از این اقدامات عربستان روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
تعدادی از مسئولان هتل‌های مشهد در گفتگو با فرارو علت کاهش مسافران عرب را قطع روابط دیپلماتیک ایران با عربستان از سال ۹۴ می‌دانند.
مسئول یکی از سایت‌های رزرو هتل در کشور به فرارو می‌گوید: در حال حاضر تقریبا هیچ مسافر عربی نداریم. این مساله تازگی ندارد و به ۳ سال پیش و قطع روابط با بعضی از کشور‌های عربی بر می‌گردد.
مسئول فروش یکی از هتل‌های لوکس مشهد به فرارو می‌گوید: عرب‌ها کمتر به مشهد می‌آیند، چون زیرساخت‌های این شهر فراهم نیست. با توجه به پیشرفت کشور‌های همسایه و مشکلاتی که برای دریافت ویزای ایران وجود دارد دیگر مشهد جذابیت زیادی برای اعراب ندارد. به گفته او عرب‌ها هنوز بیشترین مسافران غیر ایرانی مشهد را تشکیل می‌دهند، اما در حال حاضر حدود ۷ درصد کل مسافران ایرانی هستند.

چرا وضعیت هتل‌های مشهد خوب نیست؟
بر اساس آمار، تا سال ۹۴ سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر شیعه خارجی عمدتا از کشور‌های عراق و حوزه خلیج فارس به مشهد مقدس سفر می‌کردند. *
رئیس اتحادیه هتل‌داران خراسان رضوی می‌گوید قبلا حدود هفت تا ۱۰ درصد گردشگرانی که در هتل‌های مشهد حضور داشتند اتباع کشور‌های حوزه خلیج‌فارس و عربی بودند. به گفته او این مقدار محدودتر شده و شاید به کمتر از پنج درصد رسیده باشد.**
اما برخی از مسئولان هتل‌های مشهد علت اصلی وضعیت نامناسب هتل‌های مشهد را کم شدن مسافران عرب نمی‌دانند.
حسابدار یکی از هتل‌های دولتی مشهد با بیان اینکه کلا هتل‌های مشهد در شرایط خوبی به سر نمی‌برند به فرارو می‌گوید: به نظر من علت کاهش تعداد اعراب نیست. مثلا هتل ما از ابتدا خیلی کم مسافر عرب می‌گرفت. علت اصلی وضعیت نامناسب هتل‌ها و رقابت زیاد است. جدیدا تعداد اقامتگاه‌ها بسیار زیاد شده است و هر خانه، آپارتمان و .. به محل اقامت مسافران تبدیل شده است. در حال حاضر بیشتر درآمد ما از برگزاری کنفرانس ها، پذیرش گروه‌ها و برنامه‌های مختلف است تا اقامت.
مسئول امور مالی یکی از سایت‌های رزرو هتل در کشور هم در گفتگو با فرارو وضعیت نامناسب هتل‌ها را به دلیل زیاد شدن اقامتگاه‌ها در مشهد می‌داند.

اما یکی از دلایلی که کارشناسان گردشگری برای اهمیت مسافران عنوان می‌کنند، میزان هزینه کرد آنهاست.
رئیس اتحادیه هتل‌داران خراسان رضوی می‌گوید: عرب‌ها به راحتی در ایران هزینه می‌کنند و در خرید سوغاتی، اقامت و حمل‌ونقل به خوبی پول پرداخت می‌کنند و شاید دو برابر میهمانان داخلی هزینه کنند به همین دلیل نقش مهمی در اقتصاد گردشگری ما دارند.
اما مسئول فروش یکی از هتل‌های ۵ ستاره مشهد به فرارو می‌گوید: لزوما مسافران عرب بیشتر خرج نمی‌کنند. بستگی به ملیت آن‌ها دارد. سعودی‌ها بیشتر اهل خرج کردن هستند، اما کویتی‌ها و عمانی‌ها نه. عراقی‌ها که اصلا.
این در حالی است که بر اساس آمار سال‌های گذشته حدود ۷۰ درصد گردشگران عرب را عراقی‌ها تشکیل می‌دهند.
حامد بخشی عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد با بیان اینکه باید اقامت در هتل‌های ۵ ستاره مشهد را مد نظر قرار داد می‌گوید: گردشگرانی که از عربستان سعودی به ایران و مشهد سفر می‌کردند، عمدتا دارای درآمد پایینی بوده‌اند. بیشتر بخوانید: گردشگران ایرانی‌ در خارج چه می‌کنند؟
آمار‌ها چه می‌گویند؟
بر اساس آمار‌ ۹۰ درصد گردشگران خارجی و عرب کشورمان به مشهد سفر می‌کنند. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، حدود ۴۰ تا ۴۳ درصد از گردشگران خارجی ایران از منطقه خاورمیانه و عمدتا عرب هستند.
بیشتر این مسافران از کشور‌های عراق، بحرین، اردن، کویت، امارات، عربستان سعودی، لبنان، سوریه و... بوده‌‎اند.
کشور‌های عربستان، بحرین، سومالی، کویت و امارات که برخی از آن‌ها با ایران قطع رابطه کرده و برخی سطح روابط خود را کاهش داده‌اند، کمتر از پنج درصد گردشگران خارجی کشورمان را شامل می‌شوند و عربستان که در بین این کشور‌ها بالاترین سهم را دارد، در سال ۲۰۱۳ میلادی ۳.۲۵ درصد از کل گردشگران یا بازار گردشگری برون‌مرزی ایران را به خود اختصاص داده است.

کشور بحرین نیز حدود ۱.۵ درصد از سهم بازار گردشگری ما را به خود اختصاص داده داده است.
به اعتقاد حامد بخشی فعال حوزه گردشگری در مشهد، حذف این کشور‌ها از بازار گردشگری ایران و مشهد تاثیر چندانی بر اقتصاد گردشگری ندارد.   پی‌نوشت:
* به طور میانگین سالانه حدود ۴۵ درصد و نزدیک به دو میلیون نفر گردشگر عرب برون‌مرزی به ایران سفر می‌کنند که در سال ۲۰۱۳ دست‌کم یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گردشگر عرب برون‌مرزی وارد کشورمان شدند و از این تعداد ۱۵۰ هزار نفر معادل ۱۰ درصد کل مسافران عرب از کشور عربستان بودند و ۹۰ درصد از دیگر کشور‌ها و به طور خاص از عراق به ایران سفر کرده‌اند.   ** این اظهار نظر مدتی بعد از قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران بوده است. به نظر می‌رسد هم اکنون مقدار مسافران عرب نسبت به آن زمان هم کمتر شده باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هتل های مشهد سفارت عربستان زائران شیعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۰۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری

دیدار‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور، با دیدار و تبادل نظر با امیر فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی ادامه یافت.

طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری‌های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیرو‌های مسلح ایران علیه پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

 امیرعبداللهیان اظهار داشت: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده‌ای وفادار نیستند. 

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش‌های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشور‌های منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشور‌های منطقه هست.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می‌شود. وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دو‌ کشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

 وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک‌های انسانی به غزه می‌دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح‌های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد؛ چنین حمله‌ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟